Het perceel is gesitueerd aan de westzijde van de huidige dorpskern aan de Rustenburgsweg. In het verleden was hier de Golff supermarkt gevestigd. Een levensloopbestendige woning groeit als het ware mee met de bewoners. Hierdoor hoeven bewoners niet te verhuizen vanwege ouderdom of een beperking. Bij levensloopbestendig bouwen gaat het om een combinatie van toegankelijkheid, veiligheid, bereikbaarheid en privacy.
Woning van de toekomst
De woningen zijn voorzien van de nieuwste duurzame technieken. De maandlasten zijn hierdoor erg laag. Verder bevindt alles zich op de begane grond, maar heeft u ook nog een verdieping met een extra slaapkamer en berging. U heeft veel keuzevrijheid in het bouwproces. Zo is er voor de hoekwoningen een indelingsvariant mogelijk.
Bijzondere geschiedenis
Graag delen wij het verhaal achter de projectnaam ‘Brandts Erve’. Wij nemen u mee naar het jaar 1888, waarin de kerkscheuring in Oldebroek plaatsvond. Bewoners stichtten onder leiding van Dhr. Van Zwaluwenburg een Gereformeerde Kerk in Oldebroek. De kerkdiensten vonden plaats in de huizen van diverse gemeenteleden. In 1889 besloot de jonge gemeente een kerk te bouwen aan de Rustenburgsweg. Broeder J.J. Brandts schonk de hiervoor benodigde grond aan de gemeente. De gemeente kreeg een kerk met driehonderd zitplaatsen en een vergaderruimte. Op zondag 18 mei 1969 vond de laatste kerkdienst in de Gereformeerde Kerk plaats.
Interesse?
Wilt u meer informatie over dit bouwproject? Of wilt u zich inschrijven? Bezoek dan www.pleiter.nl.