Prins Bouw viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Het familiebedrijf is van klein metselbedrijf uitgegroeid tot een bouwbedrijf en ontwikkelaar met vestigingen in ’t Harde, Ermelo en Vorchten. Wim Prins is de vierde generatie en eigenaar van het bouwbedrijf. Een ontbijt met alle medewerkers op woensdag 10 april 2024 markeerde het startsein voor verschillende viermomenten.

‘In 1924 startte Gerrit Jan Prins als kleine zelfstandige in Oldebroek. Hij vormde de basis voor het familiebedrijf. Nu, 100 jaar later, bouwen de vierde en vijfde generatie Prins samen door. Daar ben ik trots op en vooral dankbaar voor. Wij vieren ons jubileum uitgebreid met alle Prins Bouwers. Na de zomer organiseren we een feestelijk moment voor relaties’, deelt Wim Prins, eigenaar Prins Bouw.

100 jaar veur mekaar

‘Bij ons familiebedrijf werken meer dan honderd medewerkers aan projecten in woningbouw, utiliteitsbouw, verbouw, renovatie en restauratie. Daarnaast ontwikkelen we eigen projecten. Waarom we al 100 jaar bestaan? We kijken naar elkaar om, hebben een flinke dosis Veluwse nuchterheid en zijn trots op wat we samen ‘veur mekaar’ krijgen’, vertelt Wim.

Door de jaren heen

Scroll door de tijdlijn van Prins Bouw

1924

Gerrit Jan Prins

Gerrit Jan start als kleine zelfstandige ‘firma G.J. Prins metselbedrijf’.

1924

1938

Sijmen Prins

Oudste zoon Sijmen (tweede generatie) komt zijn vader versterken. De bedrijfsnaam verandert naar ‘G.J. Prins en Zoon’.

1938

1960

Gerrit en Gerrit Jan Prins

De broers Gerrit en Gerrit Jan (derde generatie) nemen het bedrijf over van vader Sijmen.

1960

1970

Gerrit Jan Prins

Enkel Gerrit Jan (derde generatie) heeft de leiding over het bedrijf. Hij verandert de naam naar Prins Bouw.

1970

2000

Wim Prins

Oudste zoon Wim (vierde generatie) neemt Prins Bouw over van Gerrit Jan.

2000

2012

Sijmen Prins

Broer Sijmen komt in dienst als technisch directeur.

2012

Hecht familiebedrijf

Prinsen

Het hele gezin werkt mee aan het bedrijf: Aartje, Gerrit Jan en Willemijn. Voor of achter de schermen. Ook opa Gerrit Jan en oma Hennie zijn nog altijd nauw betrokken.

2024