100 jaar Prins Bouw! Dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom gingen wij donderdag 6 juni 2024 met meer dan 160 Prins Bouwers en hun partners een dag uit. We blikken graag terug op deze bijzondere dag.

Bestemming onbekend

In Elburg verzamelden we ’s ochtends vroeg voor de feestdag. Bestemming: onbekend. Drie bussen stonden voor ons klaar. Eenmaal ingestapt, maakte de familie Prins de eindbestemming bekend: Vlieland! Na een rustige heenrit kwamen we aan in Harlingen. Daar lagen twee privéboten klaar om ons naar het prachtige eiland te brengen. Aan boord was er volop ruimte om bij te praten en te genieten van het mooie uitzicht.

Sahara van het Noorden

Aangekomen op Vlieland stapten we op de fiets richting het strand. Daar genoten we van een lunch in een strandtent. Na een groepsfoto, die natuurlijk niet mocht ontbreken, was het tijd voor de volgende activiteit. Een nieuw vervoersmiddel stond voor ons klaar: de Vliehors Expres. Deze grote truck maakt tochten over de Vliehors, een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. De Vliehors wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd.

Juttershuisje

Onderweg stopten we bij het drenkelingenhuisje. Dit is al meer dan honderd jaar een vluchthuisje voor gestrande schipbreukelingen. Het drenkelingenhuisje is nu ingericht als juttersmuseum. We kregen een komische toelichting bij deze unieke plek, bekeken alle vondsten en stapten weer in de Vliehors Expres. In de truck zorgde de enige accordeonist van Vlieland voor nog meer gezelligheid.

Terug naar de Veluwe

Na een zonnige fietsrit naar de haven stapten wij weer aan boord. Op de tocht terug naar het vaste land genoten we heerlijk van de zon, een hapje en drankje. De buschauffeurs stonden in Harlingen klaar om ons weer naar bekend terrein te brengen: Elburg. Aangekomen in de Hanzestad was er tijd om te stemmen voor de Europese Verkiezingen. Daarna sloten we de dag af met een heerlijk buffet bij restaurant de Haas. We kijken terug op een geweldige jubileumdag!

Bouwverhalen